Hypotheek met een vaste rente 

Vaste rente houdt in dat de hoogte van de te betalen of te ontvangen rente voor een vooraf bepaalde periode vaststaat, ongeacht de eventuele wijzigingen in de marktrente. De gekozen looptijd voor deze vaste rente wordt de rentevastperiode genoemd. Voordeel van een vaste rente is dat de rentelasten vast staan. Het biedt dus zekerheid.

Uw woonlasten zijn afhankelijk van de rentestand. Die rentestand kunt u voor bepaalde tijd vastzetten van 1 tot 30 jaar

Kiest u bijvoorbeeld voor een rentevastperiode van 20 jaar, dan betaalt u 20 jaar lang dezelfde rente. Daarna kiest u een nieuwe rentevastperiode met de dan geldende rente.

Rentebedenktijd

In een aantal gevallen kunt u bij zulke rentevaste periodes gebruik maken van een rentebedenktijd. Eén van de opties is om aan het begin van een rentevaste periode een zogenaamde instapperiode in te lassen. Dit kan over het algemeen alleen bij nieuwe hypotheken. Zo’n periode duurt 1 of 2 jaar, waarin u een bepaalde vaste rente betaalt. Maar tijdens deze periode mag u zelf het moment kiezen waarop de echte rentevaste periode ingaat. Zo hebt u dus zelf invloed op de rente die u in de rentevaste periode gaat betalen. Als u hier gebruik van maakt, is het verstandig om in die periode de hypotheekrente extra goed in de gaten te houden.

Wij geven u graag advies over de renteontwikkelingen en de beste keuze passend bij uw situatie.

Ga naar contact als u met ons een afspraak wilt maken!

Een moment geduld...