Aanbod Leemans Adviseurs motorverzekeringen

Als motorbezitter bent u verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten voor uw motor. Wilt u uw motor uitgebreider verzekeren, dan is dat mogelijk met onze WA Beperkt Casco dekking of onze WA Volledig Casco dekking. Voor extra zekerheden kunt u bij ons aanvullend een Opzittendenverzekering afsluiten. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden kort toegelicht.

WA-Dekking

Een motor moet volgens de overheid verplicht verzekerd zijn conform de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). De wet is gericht op het beschermen van potentiële slachtoffers (van materiële- of letselschade).

WA-Beperkt Casco

De verplichte WA-verzekering kan worden uitgebreid met een beperkt casco dekking. Een WA-Beperkt Casco verzekering keert bij een gedekt evenement maximaal de dagwaarde uit. Kortweg is er dekking voor brand en diefstal. Doorgaans is deze uitbreiding geschikt voor motoren van 5 tot 10 jaar oud.

WA-Volledig Casco

De verplichte WA-verzekering kan ook worden uitgebreid met een volledig casco dekking. Een WA-Volledig Casco ('all risk') keert bij een gedekt evenement maximaal de nieuwwaarde minus een afschrijvingsmethode uit. Kortweg, dekking voor beschadiging aan de eigen motor, brand en diefstal. Deze verzekering is goed voor motoren die maximaal 6 jaar oud zijn.

Extra dekking: Opzittendenverzekering

De Motorverzekering dekt alleen schade aan uw motor en in de regel niet de schade aan de passagier en uzelf. Een Opzittendenverzekering biedt u en uw passagier(s) de zekerheid van extra bescherming tegen de gevolgen van een ongeval. Een ongevallen Verzekering Opzittenden (OVO) keert enkel uit wanneer de bestuurder of opzittende door een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

Voor meer informatie over een Motorverzekering kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Een moment geduld...