Over uw vermogen

Risico's horen bij ondernemen. Maar u als ondernemer weet graag welke risico's u loopt, helemaal als het gaat om uw vermogen. Hieronder zijn de belangrijkste zaken die van belang zijn om uw vermogen te beheren op een rij gezet.

Pensioenregeling

Als freelancer, ZZP’er of zelfstandige met een zaak bouwt u niet automatisch via een werkgever pensioen op. Regelt u niets, dan heeft u vanaf uw 65ste alleen recht op een AOW-uitkering, plus het pensioen dat u eventueel in loondienst heeft opgebouwd.

Hopelijk levert de verkoop van uw bedrijf straks genoeg op voor een mooi pensioen. Maar wat als de opbrengst tegenvalt of dat de marktomstandigheden veranderen en de concurrentie toeneemt. En wanneer u als ZZP’er of freelancer zelf de zaak bent, valt er vaak weinig te verkopen. U heeft dus meer zekerheid voor later als u zelf uw pensioen regelt.

Betaalrekening zakelijk

Voor u als ondernemer is het goed kunnen beheren van uw vermogen belangrijk. Met een zakelijke betaalrekening van Regio Bank Leemans Assurantie Adviseurs heeft u alles wat u nodig heeft: een bankrekening, wereldpas en internetbankieren.

Arbeidsongeschiktheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt langdurig ziek worden of door een ongeval arbeidsongeschikt worden. Uw inkomen is dan afhankelijk van hoe u verzekerd bent. U kunt uw inkomenszekerheid goed regelen tegen redelijke maandlasten.

Met de een Arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u als ondernemer de financiële risico's van arbeidsongeschiktheid. U geeft zelf uw verzekering vorm. Zo bepaalt u:

  • tot welke leeftijd uw verzekering loopt
  • of wordt uitgegaan van beroepsarbeidsongeschiktheid of passende arbeid
  • na welke periode uw verzekering uitkeert.

Uw keuzes bepalen uw uitkering bij arbeidsongeschiktheid én uw maandlasten. Na een inventarisatie van uw financiële gegevens kunnen wij u een passen voorstel doen. Vraag onze adviseurs naar een inhoudelijke vergelijking ook van voorwaarden.

Overlijden

Als ondernemer wilt u niet alleen het beste voor uw bedrijf, maar ook voor u gezin. Zo wilt u ongetwijfeld dat uw gezinsinkomen op peil blijft als u of uw partner komt te overlijden. Met de Overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Leemans  Adviseurs blijven uw nabestaanden goed verzorgd achter.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar voor iedere bestuurder van een vereniging, BV, Stichting of Vereniging van Eigenaren. In uw rol als bestuurder kunt u beslissingen nemen die financieel verkeerd uitpakken. U loopt hiermee kans op een claim. U kunt privé aansprakelijk worden gesteld. Een eventuele particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade niet. Met de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering blijft uw privévermogen buiten schot bij een mogelijke claim, dekt vermogensschade en uw kosten van verweer en advies worden vergoed.

Een moment geduld...